Houten paardenstal op maat

Een houten paardenstal kopen? U kunt dan terecht bij Prubo Paardenstallen. Wij zijn gespecialiseerd in het bouwen van paardenstallen van hoge kwaliteit met een ambachtelijke afwerking. Onze paardenstallen worden gemaakt van betonnen casco’s en daarna – geheel volgens uw wensen – afgewerkt op ambachtelijke wijze. Ambachtelijke houten paardenstallen, maar wel met een zodanig hoge en sterke kwaliteit dat u er jarenlang plezier van heeft. Vraag meteen een offerte aan, of neem contact op voor het inwinnen van meer informatie.

Ontdek wat Prubo paardenstallen voor u kan betekenen.

Houten paardenstal kopen

Voor veel paardeneigenaren is het een droom om een paardenstal aan huis te hebben, dat kan gerealiseerd worden door een paardenstal te kopen. Stelt u zich eens voor dat u wanneer u maar wilt in een paar seconden bij uw paard bent. Het lijkt misschien ver weg en een ontzettende uitdaging, maar er is in vele gevallen meer mogelijk dan u denkt. Wanneer u over een tuin beschikt die groot genoeg is voor een paardenstal, kunt u overwegen om een houten paardenstal op eigen terrein te plaatsen. Hierbij kunt u denken aan een paardenstal die onderdak biedt aan een enkel paard, maar ook een grotere stal waarin u een aantal paarden kunt huisvesten.

Waarom een houten paardenstal kopen bij Prubo Paardenstallen? U mag het volgende van ons verwachten:

  • Specialist in paardenstallen sinds 1975;
  • Onderhoudsvrij, schopvrij en brandwerend;
  • Duurzame bouw;
  • Diervriendelijke inrichting;
  • Perfecte afwerking;
  • Als enige in Nederland met gladde betonnen wanden.
Paardenstal bouwen
Paardenstal bouwen
Paardenstal bouwen

Paardenstal van hoge kwaliteit

Wij leveren houten paardenstallen van de hoogste kwaliteit: wij werken met gewapend betonnen casco’s van maar liefst 7,5 cm dik, zodat u jarenlang kunt genieten van uw houten paardenstal. Wij zijn zelfs de enige in Nederland die een houten paardenstal bouwen met gladde betonnen wanden met die dikte. Wij vinden jarenlang plezier ontzettend belangrijk en daarom dat wij ook altijd 10 jaar garantie geven op onze houten paardenstallen.

Het laten maken van een paardenstal is een grote investering en wij streven ernaar dat u daar dan ook zo lang mogelijk van kan genieten. Door de ambachtelijke werkwijze waarmee wij een paardenstal maken, is de paardenstal een lust voor het oog.

Luxe houten paardenstal

De houten paardenstal die wij voor u ontwerpen, is altijd heel luxe en voorzien van alle gemakken. Het welzijn van uw dier staat bij ons voorop, we kunnen de houten stal geheel naar uw wens ontwerpen en bouwen. De houten paardenstallen die wij bouwen zijn zeer uniek, aangezien de houten paardenstallen gebouwd worden met een onverwoestbare constructie. Dit is tevens zeer brandveilig. Wij luisteren altijd naar uw wensen en nemen dit mee in het ontwerp.

De stal wordt tevens geheel minutieus afgewerkt, zodat het een zeer fraai beeld wordt, dat tegelijkertijd zeer veilig is voor uw paarden. Bij het ontwerpen letten wij tevens op de omgeving waar de houten paardenstal in komt te staan. De paardenstal moet geen overdadig beeld worden en mooi in het geheel passen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Houten paardenstal
Paardenstal bouwen

Geheel op maat

Wist u dat wij de paardenstallen geheel op maat maken? We bouwen iedere houten paardenstal geheel naar wens. De stal wordt dan aangepast naar uw persoonlijke smaak. U kunt zelf kiezen of u liever een rietenkap, gebakken pannen of een bepaald soort hout op het dak wilt. Die keuze laten we helemaal aan u over. Ook het formaat en het soort paardenstal zijn geheel aan u. We zijn pas tevreden wanneer u dat ook bent. Laat u door ons houten stallen maken? Dan heeft u de ruime keuzes in materialen, maar ook in de afwerking. Al onze paardenstallen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, zoals:

  • Buitenboxen in diverse soorten en maten
  • Buitenboxen met of zonder looppad
  • Buitenboxen speciaal voor merries
  • Ruime keuze in dakafwerking, zoals gebakken pannen, golfplaten of een rietdak

Let echter wel op dat voor alle stallen een bouwvergunning aangevraagd moet worden, met uitzondering van bouwwerken van maximaal 30 m² en 3 meter hoog. Neem voordat de bouw gestart wordt wel altijd contact op met de gemeente, dan weet u zeker dat u goed zit qua vergunning.

Complete ontzorging

Bij het bouwen van een houten paardenstal komen veel zaken kijken. Zo moet u denken aan de bouwtekeningen, vergunningen, maar ook aan de daadwerkelijke bouw van de paardenstal. Om u gedurende het proces zoveel mogelijk te ontzorgen, denken we gedurende het proces zo veel mogelijk met u mee. Zo nemen we u het maken van de bouwtekening uit handen en adviseren we u bij het aanvragen van een bouwvergunning.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bekijk de showmodellen

Wij hebben op de website enkele showmodellen staan, die u kunt komen bekijken. U ziet dan ons vakmanschap in het echt, voordat u zelf een beslissing maakt over het bouwen van de houten paardenstal. Tijdens een goede kop koffie kunnen we dan gelijk uw wensen bespreken, zodat wij een ontwerptekening voor u kunnen maken. Dit is geheel vrijblijvend.

Neem direct contact op

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden qua houten paardenstallen? Neem dan direct contact met ons op voor meer informatie. Bel naar 040 – 262 16 56 voor een afspraak. We zullen dan alle mogelijkheden met u doornemen. U kunt ook direct via onze website een offerte aanvragen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

Welk hout gebruiken voor een houten paardenstal?

U bepaalt zelf welk hout er gebruikt wordt bij de bouw van een houten paardenstal. Bij Prubo Paardenstallen heeft u ruime keuze aan materialen en dakafwerking. Onze houten paardenstallen worden gemaakt van betonnen casco’s, dit zorgt voor gladde betonnen wanden.

Wat kost een houten paardenstal?

Wat een houten paardenstal kost, is afhankelijk van het soort paardenstal waar u voor kiest. De prijs hangt af van de materialen en de afwerking die u wenst te gebruiken. Een standaard buitenbox zonder looppad koopt u al vanaf € 3.550,-. Voor een standaard buitenbox met looppad betaalt u een bedrag van € 8.200,-. Wilt u weten wat een houten paardenstal aangepast naar uw wensen voor u zal kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Hoeveel m2 moet een paardenstal zijn?

De regel geldt: de paardenstal moet minimaal 2 x stokmaat² zijn. Voorbeeld: een paard van 1,65 meter wordt gestald in een box met een minimale oppervlakte van 10,89 m². Berekening: 2x 1,65 = 3,30, 3,30 x 3,30 = 10,89. Daarbij moet de kortste wand van de stal minimaal 1,5 x de stokmaat van het betreffende paard zijn.

Kan de paardenstal aangepast worden naar mijn wensen?

Een houten paardenstal kan aangepast worden naar uw wensen. Wij maken de paardenstallen geheel op maat. De stal wordt aangepast naar uw persoonlijke smaak: de afwerking beslist u zelf, het formaat en het soort paardenstal mag u ook zelf bepalen. Wanneer u al een ontwerp heeft gemaakt, gaan we daar op voortbouwen.

Offerte aanvragen