Paardenstal bouwen

Wilt u voor uw paard een paardenstal bouwen? Het plannen en bouwen van een paardenstal is een grote investerilang kunt ng, waardoor het des te belangrijker is om dit over te laten aan een bekwaam en ervaren bedrijf. Een stevige paardenstal wordt van gewapend betonnen casco’s van 7,5 cm dik gemaakt, waardoor u jarengenieten van uw paardenstal. Wanneer u dit proces aangaat, wordt er gezorgd voor een juiste en mooie afwerking die past bij uw persoonlijke smaak en wensen. Wij garanderen de realisatie van een stevige en kwalitatieve paardenstal met een aantrekkelijke uitstraling. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ontdek hier wat wij voor u kunnen verwezenlijken..

Ontdek wat Prubo paardenstallen voor u kan betekenen.

Paardenstallen bouwen met de beste kwaliteit

Wist u dat het hinniken van een paard op stal niet altijd een teken is dat hij in zijn stal enthousiast op je staat te wachten, maar waarschijnlijk een teken is dat hij zich de afgelopen tijd heeft verveeld? Omdat paarden een groot deel van de dag in de stal doorbrengen, is het belangrijk dat de paardenstal die u laat bouwen van goede kwaliteit is. Een goed gebouwde stal biedt niet alleen duurzaamheid, maar draagt ook bij aan het welzijn van uw paard. Een comfortabele en goed ontworpen stal kan dus verveling verminderen en een positieve invloed hebben op het gedrag van uw paard.

Paardenstal bouwen
Paardenstal bouwen
Paardenstal bouwen

Wat kost het bouwen van een paardenstal?

De kosten van een paardenstal zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de omvang van het project, de keuze van materialen, en specifieke voorzieningen die u wenst. De gemiddelde kosten worden met name beïnvloed door de materiaalkeuze en de gewenste afwerking van de stal. Er bestaan diverse mogelijkheden voor materialen, waaronder een assortiment aan houtsoorten en verschillende dakbedekkingen. U kunt kiezen uit sneldakpannen, gebakken pannen, golfplaten, singles, en zelfs exclusieve rietgedekte kappen, elk met hun eigen kenmerken en prijsniveaus.

Het is verstandig om nauwkeurig te bepalen welke materialen en afwerkingsopties het beste aansluiten bij uw budget en de beoogde functionaliteit van de paardenstal. Door deze overwegingen kunt u niet alleen de kosten optimaliseren, maar ook een paardenstal creëren die perfect voldoet aan uw specifieke behoeften en esthetische voorkeuren.

Prubo paardenstallen

Uw persoonlijke paardenstal

De wensen en eisen van de klant staan bij Prubo Paardenstallen altijd voorop: wij zijn pas tevreden als u en uw paard dit ook zijn. U kunt bij ons kiezen uit verschillende soorten en maten buitenboxen. Wilt u bijvoorbeeld een buitenbox met of zonder looppad? Wilt u een houten paardenstal laten bouwen? Of bent u op zoek naar buitenboxen speciaal gemaakt voor merries? Bij Prubo Paardenstallen kunnen wij voor u uw gewenste paardenstal bouwen. Ook qua dakafwerking heeft u bij ons ruim de keus: wilt u gebakken pannen, golfplaten of juist een rieten dak? Het kan allemaal! Wanneer u een paardenstal laat bouwen door Prubo Paardenstallen:

  • Maken we van te voren altijd duidelijke afspraken over de prijs
  • Waarborgen wij altijd een zeer hoge kwaliteit
  • Komen wij altijd de afgesproken tijdsplanning na
  • Én staan uw wensen en eisen altijd voorop!

Regels voor het bouwen van een paardenstal

Bij het bouwen van een paardenstal is het van belang om rekening te houden met de geldende regelgeving. Diverse gemeenten hanteren verschillende voorschriften met betrekking tot bouwhoogte, oppervlakte en afstand tot perceelsgrenzen. Milieueisen, zoals mestopslag, kunnen ook een rol spelen in het bouwproces. Volgens de wetgeving is bepaald dat er per paard minimaal 30 vierkante meter beschikbare ruimte moet zijn. Bovendien dient de stal een hoogte van minstens 2,20 meter te hebben, zodat het paard gemakkelijk kan bewegen en zijn hoofd zonder problemen naar buiten kan steken om rond te kijken. Het waarborgen van voldoende ruimte en het naleven van wettelijke voorschriften zijn essentieel bij zowel de planning als de bouw van een paardenstal.

Hoeveel paarden mag je houden op 1 hectare?

De toegestane hoeveelheid paarden per hectare varieert en is afhankelijk van regionale voorschriften en het lokale bestemmingsplan. In veel gebieden worden richtlijnen opgesteld op basis van factoren zoals bodemgesteldheid, beschikbaar grasland, en milieueffecten. Over het algemeen wordt aanbevolen om voor elk paard 0,5 tot 1 hectare weiland te reserveren, vooral als ook ruwvoer voor de winter wordt meegeteld. In andere gevallen biedt 1 hectare weiland doorgaans ruimte aan ongeveer vier paarden. Voor de opfok van jonge paarden wordt een oppervlakte van minimaal 2 hectare per perceel aanbevolen voor een optimale leefomgeving. Het is belangrijk om lokale richtlijnen te raadplegen en rekening te houden met individuele behoeften en omstandigheden bij het bepalen van het aantal paarden per hectare.

Vergunning voor het laten bouwen van een paardenstal

Bij het plannen van de bouw van een paardenstal is het van essentieel belang om te onderzoeken of een vergunning vereist is. De noodzaak voor een vergunning kan variëren afhankelijk van de locatie en wordt beïnvloed door factoren zoals de omvang van het project, de locatie en de regelgeving van het bestemmingsplan. Volgens de Rijksoverheid is het vereist om een omgevingsvergunning voor het bouwen aan te vragen als er geen hoofdgebouw aanwezig is of als de paardenstal niet kan worden beschouwd als een bijbehorend bouwwerk. Het is belangrijk om deze regelgeving te raadplegen om ervoor te zorgen dat de benodigde vergunningen correct worden verkregen alvorens met de bouw van de paardenstal te beginnen.

Neem gerust contact op

Wilt u weten wat Prubo Paardenstallen voor u kan betekenen voor het bouwen van uw paardenstal? Vraag dan vandaag nog een gratis vrijblijvende offerte aan. Neem voor overige vragen of advies telefonisch contact op door te bellen naar +31 (0)61-088 08 51 of stuur een e-mail naar info@prubo.nl.

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

Hoe duur is het om een paardenstal te bouwen?

Wat een paardenstal bouwen kost, is afhankelijk van het soort stal wat u wilt laten plaatsen. Voor welke materialen kiest u en welke afwerking is gewenst? Bij ons koopt u een standaard buitenbox zonder looppad voor een prijs variërend van € 3.300,00 – € 12.000,00. Een standaard buitenbox met looppad kost tussen de € 7.800,- en € 17.350,-. Wilt u een paardenstal bouwen geheel op maat en naar wens en weten wat dit zal kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Heb ik een vergunning voor een paardenstal?

U heeft een vergunning nodig voor een paardenstal als deze groter is dan 30 vierkante meter en meer dan drie meter hoog is. Wordt uw gebouwde paardenstal kleiner, dan heeft u geen bouwvergunning nodig. We raden aan om contact op te nemen met uw gemeente, zodat u zeker weet dat alles goed zit met de vergunning en de bouw.

Wat is de beste ondergrond voor een paardenstal?

Stalmatten zijn een goede ondergrond voor een paardenstal. Het zijn rubber matten speciaal geproduceerd voor gebruik in paardenstallen. De matten worden gelegd op de ondervloer voor een comfortabele ondergrond voor het paard.

Hoeveel m² moet een paardenstal zijn?

De regel is: de oppervlakte van een paardenstal moet minimaal 2 x stokmaat zijn. Daarbij moet de kortste wand van de stal minimaal 1,5 x de stokmaat van het paard zijn. De Nederlandse wetgeving schrijft voor dat een paard in totaal over 30 m² ruimte moet beschikken: 15 m² stal en 15 m² opslag.

Offerte aanvragen

  • Max. bestandsgrootte: 32 MB.